HC Zalău, lovită de „valurile” Dunării

Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici au avut o evoluţie destul de modestă în prima deplasare a sezonului, pierzând cu scorul de 23 – 33 partida cu HC Dunărea Brăila, formaţie ce se situează pe primul loc în Liga Naţională.
Tadici a început meciul cu doi pivoţi, Ciuciulete şi Pintea, iar jocul Zalăului a arătat destul de bine în prima parte a reprizei întâi, brăilencele având două goluri avans în minutul 16. Jocul Zalăului nu a mai fost la fel de bun şi în partea a doua a primei reprize, handbalistele pregătite de Tadici făcând destul de multe greşeli în defensivă. Managerul zălăuan a solicitat primul timp de odihnă la scorul de 14 – 9 în favoarea Brăilei, iar echipa sa a dat semne de revenire pe final. Jocul în defensivă a fost mai bun, iar Ana Maria Inculeţ a avut câteva intervenţii reuşite în poartă, scorul devenind 16 – 13 în favoarea gazdelor în minutul 29. Până la pauză, Brăila a refăcut diferenţa de cinci goluri, scorul final al primei reprize devenind 18 – 13.
Zalăul a făcut şi mai multe greşeli în partea secundă. Apărarea a fost visătoare în multe momente, Horjea făcând instrucţie în defensiva echipei zălăuane. Brăila s-a desprins tot mai mult odată cu trecerea timpului, iar avansul de la final a fost de zece goluri. HC Zalău a irosit pe final o ocazie mare prin Georgiana Ciuciulete, care a ratat din situaţie de „unu la unu” şi o aruncare de la şapte metri, prin Claudia Constantinescu, care a mai ratat două astfel de aruncări în timpul partidei.
În etapa viitoare, HC Zalău va primi vizita nou-promovatei Mureşul Târgu Mureş, meciul fiind programat duminică, de la ora 11, în Sala Sporturilor din Zalău.
HC Zalău: Inculeţ, Sabău – Trif (2), Ciuciulete, Puiu (3), Pintea (4), Constantinescu (7), Paşca, Bardac (2), Rob (4), Cârligeanu (1), Ciobanu şi Ciunt. Manager: Gheorghe Tadici
Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Horjea (9), Moldovan (6), Brot (6), Perianu (5), Irimia (3), Farcău (3) şi Safta (1).

Leave a Comment